My máme hlad – výzva
Tentokrát jsme dlouho neměly hlad. Už to bude skoro měsíc, co jsme u nikoho nevařily. Takže je ten pravý čas zavolat 🙂 „MY MÁME HLAD! “ Ozvala se Terezka. Vybrala zajímavý recept – kuřecí kapsa plněná špenátem v kabátku z listového těsta. Jsme zvědavé a na návštěvu se těšíme.

Na návštěvě
Tentokrát jsme se s Nikolkou vydaly do Svitávky. Terezka bydlí v malé bytovce. Terezka nás přivítala spolu s krásným huňatým kocourkem, který si lebedil na židli a jen tak očkem po nás mrknul a jinak nás zcela ignoroval.

Uvítání a předání dárečku je již samozřejmostí. Vařit budeme již zmíněnou kuřecí kapsu plněnou špenátem v kabátku z listového těsta.
Jdeme vařit
Co budeme potřebovat
4 porce
- 4 kuřecí prsa
- 1 balení listového těsta
- 250g špenátu
- sůl, pepř
- 3 stroužky česneku
- 4 plátky eidamu
- olej
- muškátový oříšek
- tymián
- 2 lž smetany
- 1 vejce – žloutek
Nejprve si na pánvi rozpustíme špenátové listy. Necháme odpařit vodu. Osolíme, opepříme, přidáme rozdrcený česnek a muškátový oříšek buď mletý, nebo strouhneme, jako Terka. Zakápneme smetanou a vše dobře promícháme


Prsa nařízneme podélně, abychom je mohli naplnit špenátovou směsí.

Okořeníme z obou stran. Sůl, pepř, Terezka použila směs koření na kuře.

Naplníme špenátovou směsí,

přidáme plátek eidamu a důkladně zabalíme.

Připravíme si listové těsto. Terka měla již hotové, koupené, takže méně práce. Těsto rozložíme na stůl, položíme na něj doprostřed naplněné prso o z obou stran nařízneme z kraje asi centimetrové pásky.

Pásky pak střídavě obplétáme kapsu, až ji celou zabalíme.

Takto zabalenou kapsu potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme vrch kapsy tymiánem a dáme do trouby zapéct.

Zapékáme asi 40 minut na 200 stupňů.

Než se nám kapsa upeče, dělá nám společnost druhý Terezky kocour. Je milý a mazlivý. V kuchyni to začíná krásně vonět, za chviličku budeme mít upečeno.

Zdá se, že je hotovo. Kapsu rozřízneme a zkontrolujeme, zda-li je maso hotové a těsto není syrové. Vypadá to krásně.

Můžeme ochutnat. Podáváme jen tak samotné, nebo s lehkým zeleninovým salátekm. Pokud chystáte k obědu, klidně můžeme jako přílohu zvolit i opékané brambory. Vyzkoušíte také?
Děkujeme Terezce a těšíme se na další vaření 🙂
Dobrou chuť 🙂