Carpaccio z červené řepy

Červená řepa je zdravá a u nás oblíbená. Patří mezi nezdravější a nejuniverzálnější zeleninu v kuchyni. Je bohatá na vitamíny, minerály, skvěle chutná, neutralizuje škodlivé látky, pomáhá při trávení a mnoho a mnoho dalšího. Vyzkoušíme jeden z jednoduchých receptů, perfektní na zdravou večeři.

Co budeme potřebovat

4 porce

  • 2 červené řepy
  • 100 ml olivového oleje
  • 2 lžíce květového medu (ne lesního)
  • 1 lžíce krupicového cukru
  • 2 lžíce vinného octa
  • 3 lžíce dobrého pomerančového džusu
  • tymián
  • sůl, pepř
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • kousek čerstvého zázvoru
  • 150 g kozího sýra
  • hrst mandlových lupínků
  • balení rukoly

Postup

Očištěnou řepu jen mírně povaříme v osolené vodě a pak nakrájíme na co nejtenčí plátky, nejlépe na mandolíně. Dá se koupit již předvařená řepa.

suroviny

Ocet svaříme se solí a cukrem, přidáme med, pepř, olej, džus, tymián a sójovou omáčku. Vše dobře promícháme. Nastrouháme kousek čerstvého zázvoru a vymačkáme z něj šťávu, tu také přilijeme k marinádě.

Plátky řepy naskládáme do misky a přelijeme marinádou a přiklopíme. Takto naloženou řepu necháme několik hodin v chladu, klidně i do druhého dne.

Plátky řepy naskládáme na talíř, rozdrobíme na ně sýr a posypte mandlovými lupínky, ozdobíme čerstvou rukolou.

capraccio z červené řepy

Dobrou chuť 🙂

Napsat komentář