My máme hlad – výzva
Haló, haló, „MY MÁME HLAD! “ Asi nám hodně kručelo v břiše, tak se Yvetka rozhodla, že nám také něco uvaří. Připraví si pro nás placičky z mletého masa, červené zelí s brusinkami a vařený brambor. Na jídlo i na návštěvu se těšíme.
Na návštěvě
Je tu den, kdy jdeme na návštěvu k Yvetě. Bydlí také v Letovicích, takže daleko to nemáme. Zaparkovat na náměstí, vyšlápnout do patra a zvoníme 🙂
Usměvavá Yvett nám otevřela, usadila a povídala zážitky z vaření na festivalu v Karlových Varech. Trošku jsme jí záviděly, moc, moc zážitků měla. A rovnou nám dala ochutnat pomazánku z červeného zelí na toustovém chlebíku, kterou se naučila právě tam.
Chlebíčky jsou z toustového chleba, který se opeče. Pomazánka opravdu jednoduchá a tato kombinace by mě ani nenapadla. Červené zelí se smíchá s tvarohem a je hotovo. Nic složitého.
Ozdobí se jarní cibulkou, sušenou šunkou, nebo i něčím jiným, co máte rádi.
A nyní se jdeme podívat na hlavní jídlo.
Co budeme potřebovat
- sklenice steril. zelí
- jarní cibulka
- lžíce cukru
- sklenice brusinek
- sůl, pepř
- mleté maso
- 1 menší cibule
- trocha strouhanky
Postup
Nejdřív si dáme vařit brambory, oloupeme, nakrájíme na měsíčky a dáme vařit do osolené vody.
Než se brambory uvaří, vrhneme se na zelí. Necháme zkaramelizovat lžíci cukru, přidáme zelí, skleničku brusinek, zamícháme a vše prohřejeme, dochutíme případně ještě cukrem a osolíme.
Placičky z mletého masa nejsou také nijak náročné na přípravu, mleté maso osolíme, opepříme, přidáme najemno nasekanou cibuli.
Směs zpracujeme a tvarujeme placičky, pokud se směs lepí, můžeme přidat trošku strouhanky. Tyto placky neobalujeme. Pečeme na pánvi pozvolna z obou stran.
Můžete také péct na plechu v troubě.
Podáváme s červeným zelím a vařeným bramborem.
Výborné to bylo, super návštěva, skvělá hostitelka. Děkujeme Yvetce 🙂
a nám, dobrou chuť 🙂