Máte rádi na snídani vajíčka? A což takhle zkusit trošku jiná vajíčka, než klasická míchaná vejce? A rovnou vejce po italsku. Rychlá, jemná, smetanová a výtečná snídaně je na světe.
Co budeme potřebovat
2 porce
- 4 vejce
- 150 ml smetany
- sůl, pepř
- 2 rajčata
- 1 menší cibulka
- bazalka
- parmazán
Postup
Rozklepneme si vejce do hrníčku, přidáme smetanu, osolíme, opepříme a dobře vidličkou rozšleháme. Kdo má rád, přidá trošku bazalky, hezky jídlo provoní. Nakonec přisypeme i lžičku strouhaného parmazánu a ještě jednou promícháme.
Rozehřejeme si pánev s nepřilnavým dnem. Cibulku nakrájíme na kostičky, rajče na osminky a necháme na pánvi opékat. Po chvilce na směs rajčat a cibulky vlijeme rozšlehaná vejce a bez míchání je necháme několik vteřin jen tak ležet.
Za několik vteřin je začneme vařečkou jakoby obracet tak, že část vajec nadzvedáváme odspoda a přehrnujeme je, aby se tekutá horní část dostala na dno pánve a ty hotová nahoru. Vždy necháme několik vteřin stát a pak znovu přehrneme a několikrát to takto zopakujeme.
V okamžiku, kdy máme všechna vejce hotová, můžeme podávat.
Dobrou chuť 🙂