Cizrnová pomazánka se sušenými rajčaty

Cizrna patří mezi nejzdravější luštěniny a možností, jak ji využít v teplé i studené kuchyni, je opravdu hodně. Jediný problém je, že se musí namáčet a opravdu dlouho se vaří. Dnes si zkusíme pomazánku, nebude jí třeba hodně, takže můžeme použít i konzervovanou.

Co budeme potřebovat

4 porce

  • 1 plechovka sterilované cizrny (400 g)
  • 6 sušených rajčat naložených v oleji
  • 1 lučina
  • 20 g nastrouhaného parmazánu
  • 1 lžička plnotučné hořčice
  • 1 jarní cibulka
  • 2 stroužky česneku
  • sůl, pepř
  • 1 lž olivového oleje

Postup

Cizrnu z plechovky slijeme a propláchneme. Sušená rajčata nakrájíme na kousky a utřeme vidličkou v misce s lučinou a prolisovaným česnekem. Vmícháme nastrouhaný parmazán, hořčici a nasekanou jarní cibulku.

cizrnová pomazánka

Pomazánku zakápneme olivovým olejem , osolíme a opepříme. Dobře promícháme. Přidáme rozmačkanou cizrnu, opět promícháme a případně ještě ochutíme.

cizrnová pomazánka

Můžeme dozdobit rajčátkem, petrželkou, nejlepší je s celozrnným pečivem.

Dobrou chuť 🙂

Napsat komentář