Bombardino mělo za úkol zahřát promrzlé lyžaře nejen na italských sjezdovkách. Bombardino se narodilo roku 1974 v Livignu a od té doby jeho sláva roste. Ochutnat ho můžete také v různých obměnách, i u nás doma 🙂 Je to prostě bomba. Krásně prohřeje a výborně chutná.
Základem bombardina je vaječný koňak. Ten sám o sobě nemá moc alkoholu. Proto, aby jste se mohli krásně zahřát, přidává se ještě panák tvrdého alkoholu. A to vše zakrývá pořádná porce šlehačky.
Většinou se přidává whisky, jinde brendy, například Metaxa, doma můžete klidně vyzkoušet levnější variantu – rum. I tak je to moooc dobré 🙂
Co budeme potřebovat
1 porce
- 0,4 dcl vaječný koňak
- 0,4 dcl mléko
- 0,2 dcl whisky nebo brendy
- šlehačka na ozdobení
Postup
Jde to velmi snadné. Vaječný koňak, whisky a mléko zahřejeme, přitom musíme dávat pozor, aby nám to nezačalo vařit, teplota nápoje nesmí překročit hranici 80 °C.
Poté nalijeme do skleničky, ozdobíme pořádnou porcí šlehačky, můžeme posypat skořicí a vychutnávat tuto dobrotu. Ač se nezdá, není to na více skleniček 🙂 🙂
Tak na zdraví 🙂