Roláda z vepřové krkovice je klasika, která nezklame. Je šťavnatá a dá se naplnit čímkoliv. V tomto receptu ji plníme anglickou slaninou, kukuřicí, okurkou a kapií. Vyzkoušejte, určitě bude chutnat.
Co budeme potřebovat
- 800 g vepřové krkovice bez kosti
- sůl, pepř
- 1 lžička francouzské dijonské hořčice
- 1 cibule
- 150 g anglické slaniny
- 1 hrst kukuřice
- 1 kapie
- 2 kyselé okurky
- voda na podlití
Postup
Krkovici rozřízneme ostrým nožem tak, abychom získali větší plochu, rozklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí.
Na připravnou krkovici dáme nakrájenou slaninu po celé ploše a kukuřici. Na začátek dáme červenou papriku na proužky, okurku na čtvrtky a cibuli na menší měsíčky.
Plát masa jednou stranou přehrneme přes náplň a srolujeme tak, aby náplň byla všude uzavřena. Zarolované maso důkladně svážeme provázkem a vložíme do zapékací mísy.
Podlijeme vodou, přiklopíme a vložíme do trouby předehřáté na 180 °C. Pečeme asi 2 hodiny, nejprve 1,5 hodiny pod pokličkou, poté ji sundáme a dopečeme na barvu. Během pečení kontrolujeme a v případě potřeby podlijeme.
Z upečené rolády odstraníme provázek. Nakrájíme na plátky a můžeme podávat.
Hodí se s bramborem, šťouchaným bramborem nebo i s rýží.
Dobrou chuť 🙂