Cizrna – nebo-li římský hrách. Samotná cizrna má opravdu všestranné využití. Můžete ji využít jako přílohu k masům, jako součást salátů, polévek či dalších hlavních pokrmů. Dnes vyzkoušíme jednoduchý, ale dobrý recept.
Co budeme potřebovat
4 porce
- 4 porce jasmínové rýže
- 1 menší cibule
- olej
- 250 g předvařené cizrny
- 1 rajče
- 3 lžíce rajčatového protlaku
- špetka kayenského pepře
- 1 lžička mleté sladké papriky
- 100 ml smetany
- sůl
- 2 stroužky česneku
Postup
Cizrnu si namočíme večer a necháme přes noc namočenou. Ráno uvaříme do změknutí. Rýži dáme také vařit podle návodu na obalu (25-35 minut).
Cibulku nakrájíme na kostičky a osmažíme. Přidáme rajčatový protlak, scezenou cizrnu a na kostičky nakrájené rajče.
Vše opékáme asi 5 minut.
Okořeníme – přidáme kayenský pepř, sladkou papriku, rozdrcený česnek a zamícháme.
Přilijeme smetanu, necháme provařit a podáváme společně s rýží.
Dobrou chuť 🙂