cizrna

Cizrnová omáčka s jasmínovou rýží

Cizrna – nebo-li římský hrách. Samotná cizrna má opravdu všestranné využití. Můžete ji využít jako přílohu k masům, jako součást salátů, polévek či dalších hlavních pokrmů.  Dnes vyzkoušíme jednoduchý, ale dobrý recept.

Co budeme potřebovat

4 porce

  • 4 porce jasmínové rýže
  • 1 menší cibule
  • olej
  • 250 g předvařené cizrny
  • 1 rajče
  • 3 lžíce rajčatového protlaku
  • špetka kayenského pepře
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 100 ml smetany
  • sůl
  • 2 stroužky česneku

Postup

Cizrnu si namočíme večer a necháme přes noc namočenou. Ráno uvaříme do změknutí. Rýži dáme také vařit podle návodu na obalu (25-35 minut).

cizrna
přidáme rajče

Cibulku nakrájíme na kostičky a osmažíme. Přidáme rajčatový protlak, scezenou cizrnu a na kostičky nakrájené rajče.
Vše opékáme asi 5 minut.
Okořeníme – přidáme kayenský pepř, sladkou papriku, rozdrcený česnek a zamícháme.
Přilijeme smetanu, necháme provařit a podáváme společně s rýží.

cizrnová omáčk
cizrnová omáčka

cizrnová omáčka
Cizrnová omáčka

Dobrou chuť 🙂

Napsat komentář