Pštrosí vejce je takové klasické jídlo, kde vejce uvařené natvrdo obalíte v masové směsi. Tento receptík se může hodit nyní, když se blíží Velikonoce a koledníci Vám domů donesou spoustu vajec a teď, co s nimi?
Co budeme potřebovat
6 – 8 porcí vajec
- 1 kg mletého masa- stačí vepřové, ale mix hovězí a vepřové je lepší
- sůl, pepř
- majoránka
- drcený kmín
- 1 lž sladká mletá paprika
- 2 stroužky česneku
- 1 lž hořčice
- 2 vejce
- 4 vejce uvařená natvrdo
Postup
Maso důkladně smícháme s vejci, kořením a solí, rozdrceným česnekem. Pokud se směs drolí a nedrží pohromadě, přikápneme vodu nebo smetanu a důkladně promícháme. Můžeme přidat trošku strouhanky a opět dobře promíchat.
Uvaříme si vejce natvrdo, oloupeme a obalíme je masovou směsí, poté ještě obalíme ve vajíčku a strouhance, budou křupavější.
Obalená vejce položíme do pekáčku a pečeme při 190 °C asi 45 minut. Podlijeme malým množstvím vody. Můžeme je předsmažit ve fritce a pak dát dopéct do trouby na 170 °C asi 10-15 minut minut.
Hotová pštrosí vejce podáváme s vařeným bramborem nebo bramborovou kaší a kyselými okurkami.
Dobrou chuť 🙂