Zapečené brambory trošku jinak. Z mletého masa. Zdánlivě jednoduchý a obyčejný recept Vás překvapí svou chutí a lehkostí. Určitě vyzkoušejte.
Co budeme potřebovat
- 0,5 kg ve slupce vařených brambor
- 50 g vepřového sádla
- 1 velká cibule
- 100 g rajského protlaku
- 250 g mletého masa
- oregano
- petrželka
- mletý kmín
- 3 vejce
- sůl, pepř
- 150 g bílého jogurtu
- 100 ml smetany
Postup
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na plátky nebo na kostky a vložíme do sádlem vymazané zapékací mísy nebo na plíšek. Brambory osolíme a opepříme.
Na sádle orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme maso, rajský protlak, ochutíme kmínem, oreganem, solí, mletým pepřem.
Masovou směs rozetřeme na brambory a dáme ještě vrstvu brambor.
Jogurt, smetanu, nasekanou petrželku a vejce dobře promícháme, ochutíme solí a mletým pepřem. Zalijeme jogurtovo-smetanovou zálivkou. Pečeme v rozehřáté troubě při 200 °C dozlatova. Asi 45 minut.
Zdobíme rajčátkem, okurkou, nasekanou petrželkou.
Dobrou chuť 🙂