Mleté maso je věčnou surovinou, během chvíle připravíme ochucenou směs a usmažíme karbanátky. Zde máme úplně klasický recept na karbanátky, za pár minut vykouzlíte oblíbený oběd.
Co budeme potřebovat
4-5 porcí
- 0,5 kg mleté vepřové plece
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- majoránka
- 2 vejce
- sůl, pepř
- 2 rohlíky
- hrnek mléka
- strouhanka, vejce, hladká mouka na obalení karbanátků
- olej na smažení karbanátků
Postup
Do mísy dáme mleté maso, přidáme koření, cibuli nakrájenou nadrobno, prolisovaný česnek, vajíčka a důkladně promícháme.
V menší misce namočíme do mléka na kostky nakrájený rohlík nebo žemli. Necháme chviličku nasáknout a přidáme rozmělněné k masové směsi.
Pokud se nám zdá směs řídká, můžeme přidat trochu strouhanky. Tvarujeme placičky, které obalíme v trojobalu – hladká mouka, vejce rozšlehané s troškou mléka a ve strouhance. Zvolna je pečeme na rozehřátém oleji z obou stran dozlatova.
Podáváme s bramborovou kaší, vařeným bramborem s máslem a petrželkou, nebo i jen s chlebem a kyselou okurkou.
Dobrou chuť 🙂