Zeleninová tarhoňa s kotetkou

Tarhoňa je druh těstovinové rýže, používané ve slovenské a maďarské kuchyni. Můžeme ji použít jako hlavní, samostatné jídlo, nebo jako přílohu. V tomto případě nám poslouží jako příloha ke kotletce.

Co budeme potřebovat

4 porce

  • 500 g tarhoni
  • 600 g kotlety
  • 1 kapie – červená
  • 1 cibule
  • hrst mraženého hrášku
  • hrst mražené kukuřice
  • sůl, pepř
  • bylinky
  • 2 dcl vývaru
  • olej
  • 2 stroužky česneku

Postup

Tarhoňu uvaříme v mírně osolené vodě podle návodu, asi 8-10 minut.

tarhoňa
tarhoňa

Na trošce oleje nebo rozpuštěného másla osmažíme dozlatova pokrájenou cibuli, ke které přidáme osmažit i drobně nakrájenou papriku a nesekaný česnek. K zelenině nasypeme tarhoňu, okořeníme, přidáme bylinky, rozmražený hrášek a kukuřici a promícháme. Přilijeme vývar, aby směs nebyla suchá.

kotleta
kotleta

Kotletky nakrájíme, naklepeme, osolíme a opepříme, posypeme oblíbeným kořením a na pánvi opečeme z obou stran.

zeleninová tarhoňa
tarhoňa

A máme hotovo, na talíř servírujeme zeleninovou tarhoňu a kotletku, zdobíme nasekaným pórkem nebo petrželkou.

tarhoňa
tarhoňa

Dobrou chuť 🙂

Napsat komentář