Roštěná je libové hovězí maso ze zadní části roštěnce. Masíčko je křehunké a jen se rozsýpá na talíři. Podávají se s rýží. Toto jídlo si určitě zamilujete, je velmi oblíbené i u nás. Tak jdeme na to?
Co budeme potřebovat
4 porce
- 600g roštěné
- 1 cibule
- 2 lž plnotučné hořčice
- sůl, pepř
- 3 stroužky česneku
- 100g obyčejné slaniny – špeku
- vývar
- olej
- mouka
Postup
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, po stranách nařízneme, aby se plátky nekroutily. Osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Lehce obalíme v mouce.
Na pánvi rozpálíme olej a roštěnky zprudka osmažíme z obou stran. Dáme je pak stranou a ve výpeku osmahneme cibulku nakrájenou na drobné kostičky a špek nakrájený na drobné kostičky.
Vrátíme maso a zalijeme vývarem tak, aby maso bylo ponořené, ale neplavalo. Dusíme cca 45 minut, dokud maso není měkké. Postupně promíchneme a můžeme podle potřeby přilít ještě vývar. Podle chuti osolíme, opepříme, přidáme před koncem prolisovaný česnek a můžeme podávat.
Podáváme s rýží.
Dobrou chuť 🙂