Věděli jste, že panenka je málo kalorická? Je to nejlepší část z vepřového, je šťavnatá a rychlá na úpravu. Vyzkoušíme v kombinace s anglickou slaninou.
Co budeme potřebovat
2 porce
- 400g vepřové panenky
- 4 plátky anglické slaniny
- sůl, pepř
- 1 lž hrubozrnné hořčice
Postup
Panenku odblaníme a podélně rozkrájíme na dlouhé plátky. Jen lehce naklepeme.
Osolíme, opepříme z obou stran, potřeme hrubozrnnou hořčicí a položíme plátek slaniny.
Zabalíme, aby nám vnikl šnek a pomocí párátka upevníme konec, aby se nám šnek nerozmotal.
Pečeme v troubě na 180 °C asi 15 minut.
Odstraníme párátko a můžeme podávat.
Můžeme podávat s čímkoliv. S rýží, bramborem, mohou být i hranolky, výborný je zeleninový salátek, nebo hráškové pyré.
Dobrou chuť 🙂