Křehké, nadýchané, vynikající. To je vinné cukroví. Je to nejjednodušší recept, co znám a přitom udělá velkou parádu.
Co budeme potřebovat
- 280 g hladké mouky
- 280 g másla nebo hery
- 6 polévkových lžic vína
- 2 žloutky
- moučkový a vanilkový cukr na obalení
Postup
Mouku smícháme se změklým máslem, přidáme žloutky, víno a vypracujeme vláčné těsto. Necháme chvilku odležet v lednici.
Těsto vyválíme asi 5 mm silné. Vykrajujeme drobné a jednoduché tvary. Pečením se nám pak krásně nafouknou.
Pečeme dorůžova v předehřátě troubě asi na 180 °C, horkovzdušnou na 165 °C. Asi 5 minut, jak se začnou nafukovat a jsou hezky růžovoučké, vytahujeme ven. Ještě teplé obalujeme v cukru. Můžeme smíchat cukr s vanilkovým cukrem nebo se skořicí.
Dobrou chuť 🙂