Žampiony krásně voní a polévka z nich je vynikající. Jednoduchý postup, za chvilku je hotovo. Tak se pustíme do vaření 🙂
Co budeme potřebovat
4 porce
- 1 cibule
- 0,5 kg žampionů – 0,7 kg
- máslo
- 1 l zeleninový nebo kuřecí vývar
- 250 ml smetany
- sůl, pepř
- muškátový oříšek
- šalvěj
Postup
V hrnci na másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme na plátky nakrájené žampiony, špetku šalvěje a dále restujeme na středním plameni asi 10 minut.
Vše zalijme částí vývaru a necháme 15 – 20 minut vařit pod pokličkou.
Rozmixujeme tyčovým mixérem. Vrátíme na sporák, dolijeme zbytek vývar a povaříme. Přilijeme smetanu, osolíme, opepříme, přidáme na špičku kávové lžičky muškátový oříšek.
Polévku dozdobíme osmahnutými žampiony a smetanou, petrželkou a podáváme.
Dobrou chuť 🙂