Kuřecí rarášci

Kuřecí rarášci jsou vlastně kuřecí kousky v těstíčku. Roztomilý název není všechno. Jsou opravdu dobré a příprava není nijak náročná. Vykouzlíte tak rychlý oběd, nebo večeři. Jediné malé mínus je, že by se maso mělo nechat naložené pár hodin v lednici.

Co budeme potřebovat

4 porce

  • 4 kuřecí prsa
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 1 lžíce hořčice
  • 2 vejce
  • sůl, pepř
  • olej – na smažení
  • 1 dcl piva
  • 1 menší lžíce solamylu

 

suroviny

 

Postup

Rarášky můžeme udělat jako nudličky, nebo medailonky, to milují děti, ale také v celku – na plátky. Pokud si vyberme nudličky, nakrájíme prsa na větší nudličky. Pokud si vybereme plátky, tak z jednoho prsa uděláme alespoň 2-3 plátky nebo zmíněné medailonky, mírně je naklepeme, osolíme a opepříme.

Do misky rozklepneme vejce, rozšleháme a přidáme mouku, hořčici, solamyl, pivo, sojovou omáčku a dobře promícháme. Osolíme a opepříme. Vznikne nám těstíčko.

Kuřecí maso na nudličky, nebo plátky, vložíme do těstíčka, pořádně ponoříme a dáme do lednice odpočinout. Pokud můžete, tak na několik hodin.

Rozpálíme olej a pomalu smažíme jednotlivé rarášky z obou stran.

osmažíme na rozpálené pávni

Podáváme s vařeným bramborem, my jsme si udělali brambory s opečenou slaninkou, hodí se i bramborová kaše, nebo k večeři jen se zeleninovým salátkem.

kuřecí rarášci se slaninovým bramborem

Dobrou chuť 🙂

Napsat komentář