Kuřecí rarášci jsou vlastně kuřecí kousky v těstíčku. Roztomilý název není všechno. Jsou opravdu dobré a příprava není nijak náročná. Vykouzlíte tak rychlý oběd, nebo večeři. Jediné malé mínus je, že by se maso mělo nechat naložené pár hodin v lednici.
Co budeme potřebovat
4 porce
- 4 kuřecí prsa
- 3 lžíce hladké mouky
- 2 lžíce sojové omáčky
- 1 lžíce hořčice
- 2 vejce
- sůl, pepř
- olej – na smažení
- 1 dcl piva
- 1 menší lžíce solamylu
Postup
Rarášky můžeme udělat jako nudličky, nebo medailonky, to milují děti, ale také v celku – na plátky. Pokud si vyberme nudličky, nakrájíme prsa na větší nudličky. Pokud si vybereme plátky, tak z jednoho prsa uděláme alespoň 2-3 plátky nebo zmíněné medailonky, mírně je naklepeme, osolíme a opepříme.
Do misky rozklepneme vejce, rozšleháme a přidáme mouku, hořčici, solamyl, pivo, sojovou omáčku a dobře promícháme. Osolíme a opepříme. Vznikne nám těstíčko.
Kuřecí maso na nudličky, nebo plátky, vložíme do těstíčka, pořádně ponoříme a dáme do lednice odpočinout. Pokud můžete, tak na několik hodin.
Rozpálíme olej a pomalu smažíme jednotlivé rarášky z obou stran.
Podáváme s vařeným bramborem, my jsme si udělali brambory s opečenou slaninkou, hodí se i bramborová kaše, nebo k večeři jen se zeleninovým salátkem.
Dobrou chuť 🙂