Selská omeleta je rychlá večeře nebo oběd a můžete si do ní přidat, co najdete v lednici. Je jednoduchá a obyčejná a v jednoduchosti je síla. Důkazem je, že je oblíbená a dobrá.
Co budeme potřebovat
1 porce
2 vejce
sůl. pepř
čtvrt cibule
a co doma máme – hrášek, paprika, rajče, houby
z uzenin můžeme šunku, klobásku, slaninu
brambory
trošku mléka nebo smetany
suroviny
Postup
Na pánvi orestujeme cibulku na kostičky, papriku, šunku, můžeme na kolečka nakrájené uvařené brambory. Jakmile se vše opeče, přilijeme vejce, která předtím rozšleháme vidličkou v hrnku s trochou mléka, soli a pepře a hrášku.
Jakmile přidáme vejce, již nemícháme. Necháme pěkně vše zapéct pod pokličkou. Průběžně kontrolujeme, aby se omeleta nepřipalovala.
opečeme na pánvi
Kdo chce, může brambory zapéct do omelety, jak je v postupu, nebo je přidat vařené či opečené zvlášť. Jak je každému libo 🙂