Bramborový guláš, nebo-li buřtguláš, je taková klasika, když spěcháte. Zahřeje a zasytí. A hlavně, zvládne ho každý začátečník.
Co budeme potřebovat
4 porce
- 10 středně velkých brambor
- 5 stroužků česneku
- 300 g klobása (špekáček, točený salám)
- 2 lž sladká paprika
- 0,5 lž pálivá paprika
- 1 lž kmín
- sůl, pepř
- 2 lž hladá mouka
- olej
- 1 lž majoránka
- 3 cibule
Postup

V hrnci na sádle nebo oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a mícháme, dokud nezačne hnědnout. Zaprášíme paprikou, přidáme kmín, osolíme, zalijeme asi litrem vody nebo vývarem, přidáme na kostičky nakrájené brambory a dusíme pod pokličkou.
Když jsou brambory z poloviny uvařené, přilijeme mouku rozmíchanou v troše vlažné vody a mícháme, dokud guláš nezhoustne. Podle potřeby přilijeme vodu a dále zvolna vaříme bez pokličky, dokud nejsou brambory měkké.
Mezitím nakrájíme klobásku na plátky a zprudka ji opečeme na zbylém tuku z obou stran. Tuk slijeme a opečenou klobásu přidáme do guláše, dochutíme ho majoránkou, dosolíme a opepříme, přidáme rozdrcený česnek a ještě krátce povaříme.

Dobrou chuť 🙂