Salát z quinoy

Quinoa má vysoký obsah bílkovin, obsahuje řadu vitamínů, je významným zdrojem minerálů a vlákniny. Chuťově se přizpůsobí ostatním ingrediencím. Zkusíme postupně více receptů. Začneme zvolna a jednoduše. S čočkou a fazolkami.

Co budeme potřebovat

  • 1 hrnek quinoy
  • 150 g čočky
  • půl plechovky sterilovaných fazolí
  • 1 mrkev
  • 1/2 cukety
  • 1 cibule
  • olivový olej
  • vinný ocet
  • česnek
  • sůl, pepř
  • koriandr
  • římský mletý kmín
  • bylinky

Postup

Quinou propláchneme teplou vodou a dáme vařit. Vaříme v 2,5 násobném množství vody 15 minut a scedíme.

Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli dozlatova, přidáme mrkev na kostky nebo na kolečka, cuketu na kostky nebo na kolečka, dochutíme solí, pepřem, případně mletým koriandrem a mletým římským kmínem. S římským kmínem opatrně, má specifickou chuť i vůni a nemusí každému chutnat. Necháme pár minut smažit, tak až zelenina změkne. Potom už jen vmícháme čočku, kterou jsme si také uvařili v jiném hrnci. A přidáme půl plechovky sterilovaných fazolí a quinou.

vše promícháme
vše pormícháme

Vše promícháme, zakápneme vinným octem, přidáme rozdrcený česnek, dochutíme a můžeme podávat. Zdobíme čerstvými bylinkami, třeba petrželkou.

salát z quinoy
salát z quinoy

Dobrou chuť 🙂

Napsat komentář