O hlívě ústřičné jsme již psali, je výborná jak v kuchyni, tak pro zdraví.
Má jemnou chuť a příjemné houbové aroma. Hlívu ústřičnou můžeme použít do omáček či polévek, lze ji vařit, smažit, péct, zapékat. Fantazii se meze nekladou. Pokud vás hlíva ústřičná zaujala, nechtě se inspirovat dalším receptem.
Co budeme potřebovat
2-3 porce
- 300 g hlívy
- 250 g zelených fazolek – 1 sáček mražených
- 1 menší cibule
- sůl, pepř
- olej
- 2 stroužky česneku
- špetka chilli
- 1 dcl bílého vína
- 1 dcl vývaru
- pár kapek sojové omáčky
- 2 kuřecí prsa – cca 400 g
Postup
Prsa očistíme, nakrájíme na kostky nebo na nudličky. Cibulku nakrájíme na drobno. V hluboké pánvi si rozehřejeme olej a orestujeme cibulku a přidáme prsa.
Hlívu nakrájíme na proužky, dáváme pozor, abychom krájeli jen hlavičku, nožičky jsou moc tuhé a na minutkové jídlo se nehodí. Do guláše nebo do polévky, můžete klidně dát. Přidáme k masu a cibulce a orestujeme.
Fazolové lusky necháme povolit. Jakmile bude kuřecí opečené, přidáme na pánev i lusky.
Osolíme, opepříme, přidáme rozdrcený česnek, přilijeme víno, necháme ho odpařit a pak podlijeme troškou vody nebo vývaru, zakápneme pár kapkami sojovou omáčkou a dobře promícháme. Ještě chvilku necháme vše společně podusit. Na závěr přidáme špetku chilli, dochutíme solí a pepřem a můžeme podávat.
Podáváme třeba se šťouchaným bramborem nebo s rýží.
Přeji dobrou chuť 🙂