Čevapčiči je velmi oblíbené srbské jídlo, sem se rozšířilo z Turecka. V srbském čevapčiči najdete nejčastěji mleté jehněčí, ale používá se i s vepřovým a u nás vepřové a hovězí. Je oblíbené i u nás a příprava je dům od domu jiná, liší se i kořením. Vyzkoušejte tu naši variantu, třeba také zachutná.
Co budeme potřebovat
4 porce
- 600 g mletého masa – můžete mix hovězí a vepřové
- sůl, pepř
- sladká paprika
- pálivá paprika
- cibule
- hořčice
- olej
Postup
Maso si můžeme nechat namlet v masně, nebo si ho nameleme doma. Je lepší ho nechat chvilku odpočinou v chladu.
Cibuli nakrájíme nadrobno. Přidáme k masu, osolíme, opepříme, přidáme kávovou lžičku sladké papriky, špetku pálivé papriky a dobře promícháme. Nepřidáváme ani mouku ani strouhanku ani vejce.
Tvarujeme válečky, které na kapce oleje opečeme ze všech stran, nebo na plechu v troubě. Výborné jsou i na grilu.
Podáváme je s hořčicí a cibulí nakrájenou na kolečka. Hodí se s bramborem nebo jen s chlebem.
Dobrou chuť 🙂