Kuřecí játra jsou levná záležitost. Jemná, rychle hotová, vhodná na večeři i oběd. A játra na cibulce je takový klasický recept. Vyzkoušejte s námi.
Co budeme potřebovat
4 porce
- 600 g kuřecích jater
- 2 cibule
- 200 g anglické slaniny
- 2 lž hladké mouky
- sůl, pepř, kmín, majoránka
- olej
- 0,5 l vývaru
Postup
Játra propláchneme, osušíme, zbavíme případných blanek a pokrájíme na větší kousky.
Cibuli oloupeme a pokrájíme na měsíčky, slaninu na drobné kostičky. Na pánvi rozehřejeme olej a orestujeme slaninku a přidáme cibuli, kterou necháme zesklovatět. Nakonec přidáme játra. Nejprve je necháme zprudka zatáhnout, pak stáhneme plamen, opepříme, přidáme kmín a majoránku a restujte doměkka. Hotová játra osolíme.
Pokud chceme mít víc omáčky, zaprášíme moukou, dobře promícháme a přilijeme do výpeku vývar. Chvilku provaříme.
Podáváme s rýží.
Dobrou chuť 🙂