Stále více oblíbený bulgur. Je nejen výborným ale i zdravý. Další tip na salátek, tentokrát s cuketou a rajčátky. Tento salát je vhodný jako samostatné jídlo, ale i jako příloha k masu.
Co budeme potřebovat
- 100 g bulguru
- 2 rajčata
- 1 cuketa
- 3 stoužky česneku
- 1 cibule
- koriandr
- petrželová nať
- 2 lž rajčatového protlaku
- sůl, pepř
- špetka chilli
Postup
Nejprve si připravíme bulgur dle návodu. Za 15-20 minut je hotový.
Zatímco se nám vaří bulgur, připravíme si cuketu, kterou nakrájíme na kostičky a společně s cibulí na kostičky opražíme na pánvi. Přidáme na tenké plátky nakrájený česnek. A nakonec i rajčata.
Bulgur zcedíme a přidáme k zelenině na pánvi. Promícháme, přidáme 2 lž rajčatového protlaku, osolíme, opepříme, přidáme špetku chilli. Kdo má rád, může přidat trošku čerstvého koriandru.
Vše zamícháme, ozdobíme nasekanou petrželkou. Podáváme jak teplé, vhodné jako samostatný salát, nebo i jako příloha k masu, tak studené. Obě varianty jsou vynikající.
Přeji dobrou chuť 🙂