Máte rádi houby? Co zkusit jednu rychlou chuťovku. Velmi snadné a velmi dobré 🙂 . Použít můžete čerstvé lesní houby, ale pokud dostanete chuť na tyto topinky i mimo houbařskou sezonu, mám vyzkoušené i ze žampionů.
Co budeme potřebovat
- 50 g másla nebo sádla
- 250 g lesních hub nebo žampionů
- sůl, pepř
- kmín
- špetka tymiánu
- česnek – 3 stroužky
- chleba na topinky
- petrželka
Postup
Tuk necháme rozpálit na pánvi. Přidáme očištěné a nakrájené houby a opečeme.
Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky a přidáme k houbám. Počkáme, až houby pustí šťávu a změknou. Přidáme kmín, osolíme, opepříme, přidáme tymián a promícháme. Necháme odpařit vodu a je hotovo.
Chleby opečeme a ně dáme připravené houby. Posypeme nasekanou petrželkou.
Rychlé a výborné.
Dobrou chuť 🙂