Klasický řízek je sice klasický řízek, ale co třeba zkusit jinou variantu a to obrácený řízek? Určitě Vám také zachutná, je šťavnatý a zapéká se v troubě s anglickou slaninou a cibulkou.
Co budeme potřebovat
4 porce
- 800 g vepřového masa – kotleta, kýta nebo i krkovice
- anglická slanina na plátky
- 2 cibule
- strouhanka
- vejce
- sůl, pepř
- sladká paprika
- česnek
Postup
Maso nakrájíme na plátky, cca 200 g, naklepeme, po okrajích nařízneme, osolíme, opepříme. Potřeme rozdrceným česnekem a posypeme sladkou paprikou.
Takto připravené plátky obalíme ve strouhance.
Rozšleháme si vejce s mlékem a kam namočíme řízek již obalený ve strouhance.
Rozpálíme olej na pánvi a řízy zprudka opečeme z obou stran. Každá strana asi minutu, až se vaječný obal zatáhne a mírně zezlátne.
Cibuli nakrájíme na kolečka, slaninu na plátky. Připravíme si pekáč, kam později dáme opečené řízky. Cibulku na kolečka orestujeme v pánvi po opečeném masu.
Opečenou cibuli dáme na dno pekáčku, na ni naskládáme opečené řízky, poklademe na plátky nakrájenou slaninou a dáme ještě vrstvu cibule.
Takto připravené řízky dáme péct do trouby asi na 180°C přibližně 20-30 minut.
Podáváme nejčastěji s vařeným nebo opečeným bramborem.
Dobrou chuť 🙂