I na podzim si můžeme připravit vynikající, svěží salát plný vitamínů a to z podzimních surovin, jako jsou jablíčka, ořechy, červená řepa. A to vše posypeme nivou. Kombinace těchto specifických chutí je opravdu skvělá.
Co budeme potřebovat
2 porce
- 2 zelená jablíčka
- 2 kusy předvařené červené řepy
- salátové listy – rukola, mangold, řepa
- niva – podle chuti
- hrst vlašských ořechů
- šťávu z citronu
- sůl, pepř
- dijonská hořčice – 3 lž
- olivový olej – 5 lžic
- vinný ocet – 1 lžíce
- voda – 5 lžic
Postup
Salátové listy propláchneme a dáme do mísy. Jablíčka zbavíme jadřince a nakrájíme na plátky a přidáme k salátu.
Řepu nakrájíme na kousky a také přidáme do mísy se salátem.
Zálivku na salát připravíme tak, že v misce smícháme vodu, olej, hořčici, ocet a citronovou šťávu. Osolíme, opepříme. Dobře promícháme.
Salát přelijeme zálivkou, promícháme, aby se vše spojilo. Posypeme podle chuti strouhanou nivou a vlašskými ořechy, které jsme rozsekali nožem na kousky.
Dobrou chuť 🙂