Šakšuka s pikantní klobásou a špenátem

Shakshuka neboli šakšuka je tradiční jídlo hlavně na Blízkém východě. Podobné jídlo, jako naše lečo. Základem je zelenina – paprika, rajče, vejce a případně klobása, slanina, nebo mleté maso. Výborné jako snídaně, nebo rychlá večeře.

Co budeme potřebovat

2 porce

  • 2 vejce
  • 1 lž oleje
  • cibule
  • 1 pikantní klobása
  • 1 konzerva drcených rajčat
  • 1 papika – kapie
  • česnek – 2 stroužky
  • 2 lž rajského protlaku
  • 1 hrst špenátových listů
  • mletý římský kmín
  • sůl, pepř
  • mleté chilli

Postup

Cibuli nakrájíme na drobno a orestujeme na pánvi s trochou oleje. Přidáme papriku nakrájenou na proužky, nasekaný česnek, klobásku na kolečka a vše opečeme.

společně orestujeme

Přidáme rajčata z plechovky přidejte a rajčatový protlak, promícháme, osolíme a opepříme. Necháme vydusit asi 15 minut do zhoustnutí.

Špenát nasekáme na větší kousky a těsně před koncem vmícháme do směsky. Případně dochutíme solí a pepřem, přidáme špetku chilli.

Do směsi udělíme čtyři důlky a vyklepneme do nich jednotlivá vajíčka. Pánev přikryjeme pokličkou a na mírném ohni necháme pár minut dojít, dokud se bílky se nezatáhnou, ale žloutky by měly zůstat lehce tekuté. 

šakšuka s klobásou a špenátem

Podáváme s opečeným toustem.

Dobrou chuť 🙂

Napsat komentář