Žampiony krásně voní a polévka z nich je vynikající. Jednoduchý postup, za chvilku je hotovo. Tak se pustíme do vaření 🙂 Co budeme potřebovat 4 porce 1 cibule 0,5 kg žampionů – 0,7 kg másloContinue reading
Frittata s bramborem a paprikou
Frittata je italské jídlo podobné omeletě. Připravuje z vajec a dalších přísad, co kdo doma má. Do vajec je možné vmíchat např. zeleninu, bylinky, různé druhy sýrů, těstoviny, brambory, uzeniny a další ingredience. Podává seContinue reading
Bramborové noky se špenátem
Bramborové noky se špenátem, sušenými a čerstvými rajčaty 🙂 Domácí bramborové noky jsou velice rychlým, jednoduchým a levným východiskem, když vás tlačí čas. A při tom se dá vymyslet mnoho způsobů, jak a s čímContinue reading
Pečené kuřecí stehno na žampionech
Pečené kuře je klasika, receptů je mnoho. Od klasiky – pečená stehna na másle, až po různé speciality. Hodí se na oběd i večeři. Stehna jsou upečená celkem rychle. Ale i s tímto receptem seContinue reading
Masové kuličky v rajské omáčce
Rajská omáčka je typická i pro českou kuchyni, která se připravuje z rajčat jako hlavní suroviny a ta právě tvoří i hlavní vůni a chuť jídla. Rajská může být obyčejné jídlo připravené neobyčejným způsobem. MůžemeContinue reading
Křehké vinné cukroví
Křehké, nadýchané, vynikající. To je vinné cukroví. Je to nejjednodušší recept, co znám a přitom udělá velkou parádu. Co budeme potřebovat 280 g hladké mouky 280 g másla nebo hery 6 polévkových lžic vína 2Continue reading
Zapečené brambory
Dnešní doba si žádá všechno rychle a jednoduše, večeře v tomto případě častokrát nejsou výjimkou. A právě zapečené brambory jsou rychlý a jednoduchý recept. Zapečené brambory dělá každá rodina jinak. Co budeme potřebovat 4 porce 1 kg vařenýchContinue reading
Kuřecí na kari s rýží
Kuřecí nudličky na kari – rychlé, chutné jídlo, na oběd, když nemáte moc času. Minutka. Výborné s rýží nebo kuskusem. Stačí pár suroviny a oběd je hotov 🙂 I s tímto receptem si můžete vyhrát.Continue reading
Bramborák
Bramborák je tradiční pokrm většiny slovanských a germánských národů a Maďarů. Připravuje se smažením na tuku tenké vrstvy těsta ze strouhaných syrových brambor, mouky, vajec, česneku, soli a majoránky a dalšího koření. Co budeme potřebovatContinue reading
Zelná polévka
Zelňačka je další tradiční česká polévka. Vaří se velké množství variant, kde základem je vždy zelí. Já jsem si pro tentokrát vybrala s klobáskou. Zelňačka je vynikající i druhý den, takže si ji klidně můžeteContinue reading
Bombardino
Bombardino mělo za úkol zahřát promrzlé lyžaře nejen na italských sjezdovkách. Bombardino se narodilo roku 1974 v Livignu a od té doby jeho sláva roste. Ochutnat ho můžete také v různých obměnách, i u nás domaContinue reading